Πολιτική απορρήτου

Η παρούσα πολιτική απορρήτου έχει σκοπό να σας βοηθήσει να κατανοήσετε ποιες πληροφορίες συλλέγουμε, γιατί τις συλλέγουμε και πώς μπορείτε να ενημερώσετε, να διαχειριστείτε, να εξαγάγετε και να διαγράψετε τις πληροφορίες σας.

Πολιτική απορρήτου του eeRIS

Καλώς ήλθατε στην εφαρμογή eeRIS. Αυτή η εφαρμογή λειτουργείται από την ομάδα SoftEng (“SoftEng”) και έχει δημιουργηθεί για να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες SoftEng, οι οποίες είναι προσβάσιμες σε εσάς μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα. Η παρούσα πολιτική απορρήτου καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο το eeRIS συλλέγει και επεξεργάζεται πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων πληροφοριών που σας προσδιορίζουν προσωπικά (γνωστά ως «προσωπικά στοιχεία αναγνώρισης» στις ΗΠΑ ή «προσωπικά δεδομένα» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία μαζί θα ονομάσουμε «Προσωπικά δεδομένα”). Διαβάστε προσεκτικά αυτήν την πολιτική απορρήτου, ώστε να κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούμε τις πληροφορίες σας. Χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις Υπηρεσίες μας, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει, κατανοήσει και αποδέχεστε αυτήν την πολιτική απορρήτου. Εάν δεν συμφωνείτε με αυτήν την πολιτική, μην χρησιμοποιήσετε καμία από τις Υπηρεσίες. Αν έχετε απορίες, στείλτε μας email στο softeng.r4a.issel@gmail.com

Ποιοι είμαστε

Είμαστε: SoftEng (Ομάδα Μηχανικής Λογισμικού) ISSEL (Ομάδα Εργαστηρίων Ευφυών Συστημάτων και Τεχνολογίας Λογισμικού) IPL (Εργαστήριο Επεξεργασίας Πληροφοριών) Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Campus GR-54124, Θεσσαλονίκη ΕΛΛΑΔΑ Αναφερόμαστε σε αυτήν την ομάδα ως “SoftEng”, “εμείς”, “εμάς” ή / και “μας”.

Η νομική μας κατάσταση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί απορρήτου δεδομένων

Η SoftEng είναι υπεύθυνη για τη συλλογή δεδομένων σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ. Συμμορφωνόμαστε με τον GDPR 2016/679.

Πληροφορίες που συλλέγουμε

Στο eeRIS θα διαχειριστούμε τα παρακάτω δεδομένα:

  • Δημογραφικά στοιχεία συμμετεχόντων: ονόματα ενηλίκων κατοίκων και διεύθυνση κατοικίας που συλλέγονται μέσω εθελοντικής εγγραφής στο πρόγραμμα eeRIS μέσω email ή ιστοσελίδας.
  • Προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων για το περιβάλλον και την ανάγκη προστασίας του, που συλλέγονται μέσω προσωπικής συνέντευξης κατά την έναρξη του πιλοτικού προγράμματος.
  • Δεδομένα χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας πραγματικού χρόνου με συχνότητα δειγματοληψίας 1Hz που συλλέγονται μέσω της μετρητικής διάταξης του eeRIS που θα εγκατασταθεί στον ηλεκτρολογικό πίνακα της κατοικίας/εγκατάστασης
  • Τεχνικά χαρακτηριστικά κατοικίας: έτος κατασκευής, αριθμός δωματίων, μέγεθος κ.ά. που ενδέχεται να συλλεχθούν μέσω της εφαρμογής του eeRIS
  • Δεδομένα για τη λειτουργία ξεχωριστών ηλεκτρικών συσκευών που θα εξαχθούν από τη χρήση αλγορίθμων επεξεργασίας στους διακομιστές (servers) του eeRIS και της εφαρμογής του eeRIS.
  • Προφίλ χρηστών βάσει των συνηθειών τους ως προς τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας που θα εξαχθούν από τη χρήση αλγορίθμων επεξεργασίας στους διακομιστές του eeRIS και της εφαρμογής του eeRIS.

Επιπλέον, όταν αλληλεπιδράτε μαζί μας μέσω των Υπηρεσιών, ενδέχεται να συλλέξουμε Προσωπικά Δεδομένα που παρέχετε μέσω των Υπηρεσιών. Συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα από εσάς όταν παρέχετε οικειοθελώς τέτοιες πληροφορίες, όπως όταν επικοινωνείτε μαζί μας για ερωτήσεις, εγγραφείτε για πρόσβαση στις Υπηρεσίες ή χρησιμοποιείτε συγκεκριμένες Υπηρεσίες, οι οποίες συνήθως περιλαμβάνουν τα εξής: όνομα, επώνυμο, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας.

Παρέχοντας εθελοντικά Προσωπικά Δεδομένα, συναινείτε να τα χρησιμοποιούμε στο πλαίσιο των Υπηρεσιών και σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου. Η SoftEng μπορεί να αποθηκεύσει τις ίδιες αυτές τις πληροφορίες ή αυτές οι πληροφορίες μπορεί να περιλαμβάνονται σε βάσεις δεδομένων που ανήκουν και συντηρούνται από τους συνεργάτες, τους παρόχους τεχνολογίας πληροφοριών ή τους παρόχους υπηρεσιών της SoftEng. Οι Υπηρεσίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες και να τις συγκεντρώσουν με άλλες πληροφορίες σε ανώνυμη και γενικευμένη βάση για να παρακολουθούν, για παράδειγμα, τον συνολικό αριθμό των χρηστών των Υπηρεσιών μας.

Η χρήση των προσωπικών σας δεδομένων και άλλων πληροφοριών από εμάς

Παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με εσάς που αναφέρονται παραπάνω, συναινείτε στο να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες με τους ακόλουθους τρόπους: να υλοποιήσουμε μια εφαρμογή που παρέχει υπηρεσίες πληροφόρησης για την ενεργειακή κατανάλωση της οικιακής ηλεκτρικής σας εγκατάστασης.

Η αποκάλυψη των προσωπικών σας δεδομένων και άλλων πληροφοριών

Η SoftEng είναι μια ερευνητική ομάδα και η επεξεργασία δεδομένων γίνεται για επιστημονικούς σκοπούς. Η εφαρμογή eeRIS δημιουργήθηκε ως εφαρμογή επίδειξης για το έργο Ίρις/eeRIS: https://issel.ee.auth.gr/gr-eeris/ στα πλαίσια της δράσης Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ και το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020.

Νομικές απαιτήσεις

Η SoftEng ενδέχεται να αποκαλύψει τα Προσωπικά σας Δεδομένα εάν απαιτείται από το νόμο ή στην περίπτωση που μια τέτοια ενέργεια είναι απαραίτητη για (i) συμμόρφωση με νομική υποχρέωση, (ii) προστασία και υπεράσπιση των δικαιωμάτων ή ιδιοκτησίας της SoftEng, (iii) δράση σε επείγουσες περιστάσεις για την προστασία της προσωπικής ασφάλειας των χρηστών των Υπηρεσιών ή του κοινού, ή (iv) προστασία έναντι νομικής ευθύνης.

Οι επιλογές σας

Μπορείτε να επισκεφθείτε τις Υπηρεσίες χωρίς να παρέχετε Προσωπικά Δεδομένα. Εάν επιλέξετε να μην παρέχετε Προσωπικά Δεδομένα, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένες Υπηρεσίες SoftEng.

Πού και πώς αποθηκεύουμε τα προσωπικά σας στοιχεία

Οι πληροφορίες που συλλέγουμε από εσάς θα διατηρηθούν σε διακομιστές της SoftEng.

Παιδιά

Η SoftEng δεν συλλέγει εν γνώσει της Προσωπικά Δεδομένα από παιδιά κάτω των 16 ετών. Εάν είστε κάτω των 16 ετών, μην υποβάλετε Προσωπικά Δεδομένα μέσω των Υπηρεσιών. Ενθαρρύνουμε τους γονείς και τους νόμιμους κηδεμόνες να παρακολουθούν τη χρήση του Διαδικτύου των παιδιών τους και να συμβάλλουν στην επιβολή της Πολιτικής Απορρήτου μας, δίνοντας οδηγίες στα παιδιά τους να μην παρέχουν ποτέ Προσωπικά Δεδομένα στις Υπηρεσίες χωρίς την άδειά τους. Εάν έχετε λόγους να πιστεύετε ότι ένα παιδί κάτω των 16 ετών έχει παράσχει Προσωπικά Δεδομένα στη SoftEng μέσω των Υπηρεσιών, επικοινωνήστε μαζί μας και θα προσπαθήσουμε να διαγράψουμε αυτές τις πληροφορίες από τις βάσεις δεδομένων μας.

Σύνδεσμοι προς άλλους ιστότοπους

Αυτή η Πολιτική Απορρήτου ισχύει μόνο για τις Υπηρεσίες. Οι Υπηρεσίες ενδέχεται να περιέχουν συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους που δεν λειτουργούν ή δεν ελέγχονται από τη SoftEng (οι “Τρίτοι Ιστότοποι”). Οι πολιτικές και οι διαδικασίες που περιγράψαμε εδώ δεν ισχύουν για ιστότοπους τρίτων. Οι σύνδεσμοι από τις Υπηρεσίες δεν υπονοούν ότι η SoftEng υποστηρίζει ή ελέγχει τους ιστότοπους τρίτων. Προτείνουμε να επικοινωνήσετε απευθείας με αυτούς τους ιστότοπους για πληροφορίες σχετικά με τις πολιτικές απορρήτου τους.

Ασφάλεια

Η SoftEng λαμβάνει εύλογα μέτρα για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων που παρέχονται μέσω των Υπηρεσιών από απώλεια, κακή χρήση και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, αποκάλυψη, αλλοίωση ή καταστροφή. Ωστόσο, καμία μετάδοση Διαδικτύου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν είναι ποτέ απόλυτα ασφαλής ή χωρίς σφάλματα. Οποιαδήποτε μετάδοση γίνεται με δική σας ευθύνη. Συγκεκριμένα, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται προς ή από τις Υπηρεσίες ενδέχεται να μην είναι ασφαλή. Επομένως, θα πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα όταν αποφασίζετε ποιες πληροφορίες θα μας στείλετε μέσω e-mail. Λάβετε υπόψη αυτό κατά την αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων στο SoftEng μέσω του Διαδικτύου. Μόλις λάβουμε τα στοιχεία σας, θα χρησιμοποιήσουμε αυστηρές διαδικασίες και λειτουργίες ασφαλείας για να αποτρέψουμε τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες του SoftEng θα έχουν ένα όνομα χρήστη και ένα μοναδικό αναγνωριστικό, το οποίο σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε ορισμένα τμήματα των Υπηρεσιών μας. Είστε υπεύθυνοι για τη διατήρησή τους εμπιστευτικών. Μην τα μοιραστείτε με κανέναν.

Άλλοι Όροι και Προϋποθέσεις

Η πρόσβασή σας και η χρήση των Υπηρεσιών υπόκειται επίσης στους Όρους Χρήσης.

Τα δικαιώματά σας

Η νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων της ΕΕ παρέχει στους πολίτες της ΕΕ το δικαίωμα πρόσβασης σε πληροφορίες που διατηρούνται σχετικά με εσάς. Μπορείτε επίσης να μας στείλετε email στο softeng.r4a.issel@gmail.com για να ζητήσετε να διαγράψουμε τα προσωπικά σας στοιχεία από τη βάση δεδομένων μας.

Μη διστάσετε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας εάν έχετε απορίες σχετικά με την Πολιτική απορρήτου της SoftEng ή τις πρακτικές ενημέρωσης των Υπηρεσιών. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ως εξής: softeng.r4a.issel@gmail.com